Individuele begeleiding bij verlies en rouw

Ik bied individuele begeleiding bij verlies en rouw. Rouw is een normale reactie op een verlies. Voor iedereen uniek en daarom ook anders. Rouw is de achterkant van liefde. De meeste mensen kunnen met hun verdriet terecht bij familie, vrienden en / of collega’s en hebben geen professionele hulp nodig om te rouwen. bloem Soms heb je die mensen niet om je heen en dan kun je met je verlies en je verdriet bij mij terecht.

Ik vind het hebben van een klik met elkaar heel belangrijk en noem dat ook vaak het halve werk. Een kennismakingsgesprek is daarom gratis. Hebben we samen geconstateerd dat die klik er is, dan volgt een intakegesprek en bepalen we samen het doel van het begeleidingstraject. Wat wil jij bereikt hebben na een x aantal gesprekken?

Na het intakegesprek maken we in het daarop volgende gesprek samen een genogram – een soort stamboom die belangrijke levensgebeurtenissen van voorgaande generaties laat zien (sterfgevallen, verhuizingen, verbroken contacten etc.).

genogram bij individuele begeleiding
genogram

Zo krijgen we inzicht in jouw levensverhaal en je zult het ervaren als leerzame ontmoeting. Zelf ontdekte ik o.a. dat zowel in de familie van mijn vader als in de familie van mijn moeder zgn. ‘voorkinderen’ waren geboren – in de ene familie moest het kind worden afgestaan, terwijl het kind in de andere familie mocht opgroeien bij zijn moeder. En ik leerde wat dat betekende voor mij.

In volgende sessies kijken we samen naar jouw verliezen; we doen dit in een tempo dat bij jou past. We gaan in gesprek en doen oefeningen om jouw verlies te verweven in jouw leven. Ik heb hiervoor verschillende begeleidingsvormen en we gebruiken de manier die bij jou past. Wil je individuele begeleiding bij verlies en rouw neem dan contact met mij op.

Wanneer je verdrietig bent,
kijk dan in je hart en je zult zien,
dat je huilt om wat je vreugde gaf.
Vreugde en verdriet zijn onafscheidelijk.
Kahlil Gibran